Tarragona és millor lloc per invertir que Barcelona

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tot i la situació excepcional que ha ocasionat la crisi sanitària, que segurament implicarà una caiguda dels preus durant els pròxims mesos, invertir en habitatges continua sent una de les millors opcions per aconseguir rendibilitat segons les previsions. Així doncs, el 2020 no han canviat tant les coses com pensàvem, almenys pel mercat immobiliari, ja que continua sent un dels valors més segurs i rendibles a l’hora d’invertir.

 

Segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya, durant l’any 2019, l’habitatge va oferir una rendibilitat bruta per lloguer del 3,8%, un rendiment bastant més alt que el d’altres actius financers.

 

Tot i això, per tal de determinar la rendibilitat total de la inversió en aquest sector, s’han de tenir en compte altres factors com:

  • La revalorització de l’immoble en el mercat
  • Les ciutats amb la millor oferta
  • El risc immobiliari
  • El preu de l’habitatge

Pel que fa a les millors zones per invertir en aquest moment són totes aquelles en què els preus dels lloguers estan creixent i la demanda d’obra nova supera a l’oferta existent.

 

Així doncs, hi ha determinades zones, la majoria grans ciutats, que sempre han estat més atractives per adquirir un habitatge, a causa de les seves característiques com l’entorn, l’ambient i l’oci.

 

Per un altre costat, tenint en compte que abans de la crisi del coronavirus ja s’observava una tendència a sortir de les grans ciutats a causa del complicat que era accedir a una opció d’inversió atractiva, la nova situació també ha ajudat al fet que moltes persones es plantegin renunciar als nuclis urbans per guanyar uns metros quadrats, encara que sigui en un ambient més rural.

 

Segons apunta l’economista Gonzalo Bernardos i tenint en compte les perspectives del mercat, Tarragona és millor lloc per invertir que Barcelona, ja que a la capital de Catalunya els preus de lloguer ja han tocat el sostre, pel que és difícil trobar bones oportunitats d’inversió amb retorn a mitjà termini. En canvi, a Tarragona, queda molt marge i l’activitat de la ciutat mostra un gran dinamisme i fa preveure una revalorització a llarg termini dels immobles.

 

A més, cal tenir en compte que la nostra ciutat té molts beneficis que atrauen nombroses multinacionals, ja que som un important centre financer, sobretot en l’àmbit industrial i tenim una oferta cultural molt bona, un entorn molt ideal i qualitat de vida. Sumant-hi les inversions en infraestructures els projectes de millora i una població que supera els 131.000 habitants, així doncs, Tarragona s’ha convertit així en una de les ciutats d’Espanya amb millor creixement.

 

Així que, si us plantegeu invertir en vivenda, El Balcó Immobiliària estem aquí per acompanyar-vos en aquest camí!