Quina és la situació actual del mercat de l’habitatge a Tarragona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Durant l’últim trimestre de l’any passat i per primera vegada en els últims 5 anys, es va experimentar una caiguda interanual del preu mitjà de l’habitatge tant nou com usada, tot això motivat per la pandèmia del coronavirus.

En el cas concret de Tarragona va obtenir una caiguda interanual de preus del 5,6%, només per darrere de Girona amb un 6% de reculada.

Els informes publicats, que analitzaven els mercats locals, van mostrar que existia una tendència dels preus a la baixa després de la caiguda de la demanda en les operacions de compravenda durant tots els mesos de confinament i en els mesos posteriors.

Girona i Tarragona, primer i segon lloc respectivament, van ser les províncies que van experimentar el major descens dels preus en l’habitatge durant l’últim trimestre de l’any, amb Tarragona situant-se en els 1.143€ per metre quadrat com a mitjana.

Aquest ajust de preus, segons els experts, resistirà durant l’any que ve, ja que encara que al principi es pensava que la crisi fos una mica més puntual, la realitat actual ens mostra que la situació no s’ha aconseguit normalitzar.

Les dades dels primers mesos de l’any, apunten al fet que el preu de l’habitatge caurà entre un 4% i un 6% fins a aconseguir una certa estabilitat en 2022.

Per tant, això es converteix en una gran oportunitat per a totes aquelles persones que a conseqüència del confinament hagin pogut adonar-se que el seu habitatge no reuneix les condicions adequades per a aquesta mena de situacions, així mateix, amb la posada en marxa de noves maneres de conèixer propietats a través dels tour 3D i amb totes les facilitats que ofereixen les agències immobiliàries, aquesta pot ser una gran oportunitat d’aconseguir una nova llar.

A El Balcó Immobiliària estem especialitzats en la compravenda i el lloguer de pisos a Tarragona, i a més comptem amb totes les eines digitals disponibles per a optimitzar el temps de compradors i venedors, així com amb la possibilitat de realitzar visites virtuals per a poder comprar i vendre immobles sense sortir de casa.

Així doncs, estàs preparat per buscar la teva nova llar?