Què canviarà amb la nova llei de l’habitatge?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Què significa la nova llei d’habitatge? T’ho expliquem! Espanya fa un pas endavant per a ajudar al fet que les persones puguin gaudir d’un preu de lloguer raonable i que no perdin “mig pulmó” a l’hora de pagar el lloguer cada final de mes. És una mesura que ens assembla més a altres països veïns d’Europa, que ja fa temps que han establert un control dels preus de lloguer. Pel que ja tocava aprendre una mica d’ells.

 

Novetats en la nova llei d’habitatge

 

Regulació de preus del lloguer

Com bé sabreu, el recent acord entre PSOE i Unidas Podemos sobre la llei d’habitatge inclou una regulació del preu del lloguer per tal de baixar els lloguers dels habitatges que estan en mà de grans propietaris, que són aquells que tinguin 10 o més habitatges en la seva propietat.

 

Incentius perquè els petits propietaris rebaixin el preu

En aquest nou reglament, també s’estableix que els petits propietaris tindran incentius fiscals per a facilitar la congelació dels preus, per a així facilitar i poder reduir el preu de l’arrendament.

 

Augment de l’IBI per als habitatges buits

Altra de les novetats en la llei d’habitatge, és l’establiment d’un recàrrec de fins al 150% en l’IBI per a casos en què els habitatges estan buits, la competència del qual serà dels ajuntaments.

 

Parc públic d’habitatge

I sí: Encara hi ha més! Aquesta nova normativa, també vol apostar pel parc públic de lloguer, amb una reserva del 30% de totes les promocions per a habitatge protegit, i el 15% dedicat al lloguer social.

 

Protecció enfront dels desnonaments

Una altra de les bones notícies que ve al costat d’aquest nou reglament, és que s’establiran mesures de protecció enfront dels desnonaments que afecten les persones vulnerables.

 

Si encara tens dubtes sobre aquest canvi en la nova llei d’habitatge: Contacta amb nosaltres! Serà un plaer ajudar-te 🙂