Factors a tenir en compte a l’hora de comprar per a llogar

Facebook
Twitter
LinkedIn

La inversió immobiliària pot ser molt rendible, per això avui us compartim els factors a tenir en compte a l’hora de comprar per a llogar. Encara així no és una cosa fàcil ja que cal tenir molts factors en compte perquè sigui una operació rendible.

Així doncs, avui t’explicarem com estudiar la situació perquè la inversió sigui rendible i valgui la pena. A continuació et compartim tot el que has de tenir en compte si vols comprar una casa per a llogar:

 

Factors a tenir en compte a l’hora de comprar per a llogar

Abans de comprar una casa per a després llogar-la, cal assegurar-se que l’operació sigui totalment segura. Quins són els factors a tenir en compte? Te’ls compartim!

El preu de compra

El preu de compra és molt important a l’hora de prendre la decisió de quin immoble comprar per a llogar i que surti rendible. Així doncs, com més baix sigui el preu, òbviament major serà la rendibilitat que s’obtindrà, perquè hi haurà més marges de benefici.

També cal tenir en compte si el preu de l’immoble és el preu adequat. Com saber-ho? Esbrina quin és el preu mitjà dels habitatges de la zona, per a veure si el preu està per damunt o per sota.

En cas que el preu sigui semblant, o més baix, que el preu mitjà: És una bona opció comprar! I si està per damunt: No és recomanable.

El preu del lloguer

Després de fer l’estudi de mercat sobre el preu de venda dels immobles de la zona, també és important fer-ho per a saber el preu de lloguer. D’aquesta manera, podràs calcular a quant el podràs llogar, calcular la seva rendibilitat i saber en quant temps recuperaràs la inversió.

La zona

La zona en la qual es troba l’immoble és molt important per a poder calcular la rendibilitat que donarà un immoble a l’hora de ser comprat per a ser llogat. Així que abans d’invertir en un habitatge, t’has de fer diverses preguntes sobre la zona en la qual se situa:

És un barri molt demandat?
Hi ha molta oferta de lloguer en aquesta zona?
Està ben comunicat?
Hi ha molts serveis d’interès en aquesta zona?

Les condicions ideals serien que sigui un barri molt demandat i amb poca oferta, que estigui ben comunicat i amb molts serveis. Pel contrari, hauràs de valorar la importància de cada factor per a saber si val la pena invertir en això.

 

Inversió

Com bé sabreu, moltes vegades la inversió de comprar un habitatge, no sols és invertir en la seva compra, ja que moltes vegades s’ha d’invertir en mobles i a reformar. És més, si vols comprar un habitatge per a llogar-la, hauràs d’assegurar-te que estigui en les seves millors condicions, per tal d’enamorar als possibles inquilins ràpidament.

Despeses en la compra d’un habitatge

A part de les despeses de la compra de l’habitatge com a tal, dels pobles i de les reformes, hi ha altres coses a pagar com:

  • L’IVA (en cas que es tracti d’un habitatge nou)
  • L’Impostos de l’operació de compravenda
  • L’Impost dels Actes Jurídics Documentats
  • L’Impost de Béns immobles
  • L’assegurança
  • La comunitat
  • Immobiliària (En cas que es contracti una immobiliària per a fer els tràmits i així poder trobar més inquilins ràpidament.

Pel que a l’hora de calcular la rendibilitat, cal tenir en compte totes aquestes despeses.

I fins aquí els factors a tenir en compte de comprar per a llogar! I si tens dubtes sobre alguna transacció o el que sigui sobre aquest tema: Som aquí per a ajudar-te i posar-te les coses més fàcils!