Com t’afecta el canvi de preu de la llum?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Com ja sabràs, el preu de la llum ha canviat a partir d’aquest mes de juny. Amb aquest nou sistema, hi ha tres preus segons l’horari en el qual utilitzis la llum i diferents períodes de potencia.

En el Balcó Immobiliària ens encanta ajudar-te, per la qual cosa avui t’explicarem com funcionen aquests nous horaris i què has de fer per a estalviar en la factura de la llum.

Principals canvis a tenir en compte:

Abans només hi havia un període de potència, per la qual cosa es pagava igual la potència fos  l’hora que fos. Ara, en canvi: Hi ha dos períodes de potència, que són, de dilluns a divendres:

  • Hora punta, la més cara, que va de 9.00 h a 23.00 h
  • Hora Valle, la més econòmica, entre les 00:00h i les 08.00 h

El consum de la llum, passa a dividir-se en tres períodes diferents durant el dia de dilluns a divendres, que es divideixen en:

  • Període més car, anomenat “Hora Punta” -Entre les 10.00 h i les 14.00 h / Entre les 18.00 h i 22.00 h
  • Període més econòmic, anomenat “Hora Valle” – Entre les 12.00 de la nit i les 08.00 del matí.
  • Període intermedi, anomenat “Hora Plana” – Entre les 08.00 h i 10.00 h / De les 14.00 a les 18.00 hores / De 22.00 a les 00.00 h

Així i tot: Que no corri el pànic! Els caps de setmana sempre seran comptats com a hora plana, la més barata.

Trucs per a estalviar en la llum

Adaptar el teu consum als períodes més econòmics, com són l’hora Plana i l’hora Valle, pot fer-te estalviar en llum fins i tot més que abans. Com? T’ho expliquem!

La clau està en traslladar tot el que puguis del consum a les hores Valle i planes.

Sabem que és molt complicat consumir la llum en les hores més barates, ja que normalment dormim a aquestes hores. Així i tot, cal intentar aprofitar les primeres i últimes hores per a utilitzar els aparells que més consumeixen. Així doncs, si alguna vegada estàs despert fins a les 12 de la nit, aprofita per a posar, per exemple, la rentadora, el rentavaixella o qualsevol electrodomèstic que et vagi bé posar en aquestes hores. En el cas que siguis una persona matinera, aprofita per a utilitzar també els aparells de major consum.

En el cas que no et sigui possible aprofitar l’hora barri, l’hora plana també podrà servir-te per a estalviar llum. Així doncs la conclusió és que no utilitzis mai ( o gairebé mai) els electrodomèstics que consumeixen més en les hores puntes.

Tot és qüestió d’hàbits, per la qual cosa com més aviat millor t’organitzis per a consumir llum en els millors horaris: Millor!

Un truc que et pot ajudar és el de posar els diferents horaris penjats en la nevera, perquè puguis tenir-los en compte a l’hora de fer funcionar un electrodomèstic. Això t’ajudarà a aprendre-te’ls de memòria, i al cap del temps, a actuar amb conseqüència a això.

Esperem que t’hagi agradat el nostre article! T’agradaria tenir informació més detallada sobre aquest tema? Clica aquí!

I si t’agradaria més informació sobre com estalviar, clica aquí 🙂