Com t’afecta el canvi de preu de la llum?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Com ja sabràs, el preu de la llum ha canviat a partir d’aquest mes de juny. Amb aquest nou sistema, hi ha tres preus segons l’horari en el qual utilitzis la llum i diferents períodes de potencia.

En el Balcó Immobiliària ens encanta ajudar-te, per la qual cosa avui t’explicarem com funcionen aquests nous horaris i què has de fer per a estalviar en la factura de la llum.

Principals canvis a tenir en compte:

Abans només hi havia un període de potència, per la qual cosa es pagava igual la potència fos  l’hora que fos. Ara, en canvi: Hi ha dos períodes de potència, que són, de dilluns a divendres:

  • Hora punta, la més cara, que va de 9.00 h a 23.00 h
  • Hora Valle, la més econòmica, entre les 00:00h i les 08.00 h

El consum de la llum, passa a dividir-se en tres períodes diferents durant el dia de dilluns a divendres, que es divideixen en:

  • Període més car, anomenat “Hora Punta” -Entre les 10.00 h i les 14.00 h / Entre les 18.00 h i 22.00 h
  • Període més econòmic, anomenat “Hora Valle” – Entre les 12.00 de la nit i les 08.00 del matí.
  • Període intermedi, anomenat “Hora Plana” – Entre les 08.00 h i 10.00 h / De les 14.00 a les 18.00 hores / De 22.00 a les 00.00 h

Així i tot: Que no corri el pànic! Els caps de setmana sempre seran comptats com a hora plana, la més barata.

Trucs per a estalviar en la llum

Adaptar el teu consum als períodes més econòmics, com són l’hora Plana i l’hora Valle, pot fer-te estalviar en llum fins i tot més que abans. Com? T’ho expliquem!

La clau està en traslladar tot el que puguis del consum a les hores Valle i planes.

Sabem que és molt complicat consumir la llum en les hores més barates, ja que normalment dormim a aquestes hores. Així i tot, cal intentar aprofitar les primeres i últimes hores per a utilitzar els aparells que més consumeixen. Així doncs, si alguna vegada estàs despert fins a les 12 de la nit, aprofita per a posar, per exemple, la rentadora, el rentavaixella o qualsevol electrodomèstic que et vagi bé posar en aquestes hores. En el cas que siguis una persona matinera, aprofita per a utilitzar també els aparells de major consum.

En el cas que no et sigui possible aprofitar l’hora barri, l’hora plana també podrà servir-te per a estalviar llum. Així doncs la conclusió és que no utilitzis mai ( o gairebé mai) els electrodomèstics que consumeixen més en les hores puntes.

Tot és qüestió d’hàbits, per la qual cosa com més aviat millor t’organitzis per a consumir llum en els millors horaris: Millor!

Un truc que et pot ajudar és el de posar els diferents horaris penjats en la nevera, perquè puguis tenir-los en compte a l’hora de fer funcionar un electrodomèstic. Això t’ajudarà a aprendre-te’ls de memòria, i al cap del temps, a actuar amb conseqüència a això.

Esperem que t’hagi agradat el nostre article! T’agradaria tenir informació més detallada sobre aquest tema? Clica aquí!

I si t’agradaria més informació sobre com estalviar, clica aquí 🙂