Com preparar la teva casa para una sessió de fotografia immobiliària

Facebook
Twitter
LinkedIn

Estàs pensant a vendre la teva casa? Llavors aquest article t’interessa i molt! Tant si confies la venda del teu habitatge a una immobiliària com si no, preparar el teu habitatge per a fer-li bones fotos és essencial. Per què? Perquè has d’aconseguir enamorar als possibles compradors amb aquestes fotos. Si les fotos no són bones, no hi haurà visites, i si no hi ha vistes, no hi ha vendes. Així que avui t’explicarem com preparar la teva casa per a una sessió de fotografia immobiliària.

Algunes vegades ens trobem en el fet que anem a fotografiar els diferents immobles del nostre catàleg, però ens trobem que no estan llestos per a fotografiar-los. Això és un gran error, ja que en aquest cas només ens queda dues opcions: Tornar un altre dia, per tant, perdre el temps, o fer les fotos tal qual està. Cap de les dues opcions és la ideal, per això és tan important que els propietaris es prenguin de debò l’adaptació de l’habitatge per a fer bones fotos. Per descomptat que és treball de la immobiliària el fet d’avisar i explicar a cada propietari com adaptar-la uns dies abans, perquè tinguin temps de fer-ho i sàpiguen com es fa.

Així doncs, a continuació et compartim les claus per a preparar la teva casa per a una sessió de fotografia immobiliària, que estem segurs que et servirà, tant si ets un agent immobiliari com si ets propietari.

Claus per a preparar el teu habitatge per a una sessió de fotos immobiliàries

 • El rei és l’ordreLa primera clau per a preparar la teva casa per a una sessió de fotos és que estigui ordenada. Aquest fet és essencial per a causar bona impressió i cridar l’atenció. Que en les fotos l’habitatge es vegi ben ordenada, ajudarà a transmetre la seva veritable dimensió, ja que pel contrari, si està desordenada i plena d’objectes, sempre semblarà més petita, per la qual cosa no convé si l’objectiu és vendre-la.

  Així que si tens un temps lliure: Posa’t música i som-hi!

 • Deixa la teva casa netíssimaNeteja i ordenar no són el mateix, però són igual d’importants a l’hora de preparar la teva casa per a la sessió de fotos. Sí que és veritat que en les fotos no es pot apreciar al 100% si una casa està neta o no, però la teva missió és que superficialment, es vegi neta. Hi ha diverses habitacions que normalment, no estan molt netes com poden ser el bany o la cuina, són doncs aquestes habitacions les que cal netejar a fons perquè brillin i semblin dignes d’un hotel o un apartament.

  La combinació d’habitacions netes + ordenades, farà lluir la teva llar com un bon lloc en el qual somiar i imaginar-se.

 • Despersonalitza la teva casaCal tenir clar que a l’hora de posar un habitatge a la venda o per a llogar, la llar passa a ser un producte a comercialitzar. És per això que la seva casa, ja no és tan seva, o almenys, no ha de semblar-ho. Què volem dir amb això? Doncs que a l’hora de voler vendre un habitatge, la nostra missió és que els possibles compradors es projectin en ella i poden veure’s vivint allí en la seva ment, és per això que no és recomanable fotografiar una casa quan està personalitzada amb fotos de la família, objectes personals o amb el bany ple dels seus objectes del dia a dia.

  Així que uns dies o unes hores abans de fer la sessió de fotos: Posa’t a despersonalitzar la teva casa, i com més important sigui per a tu cada objecte, més necessari és que no estigui a la llum!

 • Aposta pel verdSi hi ha algun racó que veus molt buit o “soso”, aposta per les plantes! Les plantes ajuden a refrescar l’ambient i donar-li un toc de vida, per la qual cosa sempre queden bé. Si hi ha una habitació buida o un racó que teniu en desús, per la qual cosa buida, posa una o dues plantes i veuràs com li dóna un toc diferent.

  Les plantes també serveixen per a cobrir els espais buits que deixem amb la despersonalització de la casa, així que, plantes al poder!

 • Deixa la teva casa llestaSi la teva casa és vella o té alguns desperfectes: Arregla’ls abans de fotografiar-la! Les petites reformes poden donar-te bitllet de sortida i ajudar-te a vendre la teva casa, ja que pel contrari, els possibles compradors passaran de llarg. Si tens dubtes de si val la pena o no invertir en reformes i petits arreglos, el millor que pots fer és comentar-ho amb el teu agent immobiliari i ell t’assessorarà sobre les millores a realitzar i com fer-les.

  Des del Balcó Immobiliària et recomanem que almenys, el més superficial, ho arreglis, com poden ser els desperfectes en les parets (humitats, parets trencades o pintura), banys vells, cables elèctrics solts, mobiliari trencat o fins i tot la il·luminació.

 

I fins aquí les nostres claus per a preparar la teva casa per a una sessió immobiliària!

Com a conclusió, recordeu que una imatge val més que mil paraules i que el principal ganxo per a vendre un habitatge són les fotografies, per això han de ser professionals i amb l’habitatge adaptat a això.

Així que si vols augmentar les possibilitats de vendre la teva casa: Posa’t en marxa!