Com buscar habitatge d’una forma efectiva?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ser efectiu a l’hora de buscar un nou habitatge és molt important per no perdre temps, ja que és un procés una mica complex i pot allargar-se molt. Tot i això, les eines tecnològiques han fet d’aquest procés algo més senzill i més còmode, pel que avui mateix pots llogar o comprar un pis sense moure’t de casa. Però el fet que les tecnologies ens ho posin tan fàcil, a vegades ens fa acomodar i no ser tan efectius.

Des de El Balcó Immobiliària ens hem proposat ajudar-vos a tenir clares les pautes a seguir a l’hora de buscar un habitatge. Som-hi!

La primera pregunta a fer-se és: Saps què estàs buscant?

Tenir clar el què es vol és fonamental per començar a buscar un nou habitatge, ja que com més clar ho tinguem, més aviat el trobarem. Per tal de tenir-ho planejat, nosaltres et recomanem fer una llista amb totes les característiques que ha de tenir l’habitatge ideal. T’ajudarà fer-te aquestes preguntes:

-On ha d’estar ubicat?

-Volem algun servei a prop?

-Necessitem plaça de garatge? Gran o petita?

-El volem connectat amb el transport públic?

 

Un cop tinguis clar l’ambient en el qual vols que es trobi el pis que busques, toca centrar-se en les característiques del mateix habitatge.

 

-Quin tipus d’habitatge busques? Un loft, un estudi, una casa, un pis, un dúplex..?

-Quantes habitacions necessites?

-En quin estat vols que estigui l’habitatge? Vols que sigui reformat o per reformar, que sigui d’obra nova, o t’és igual?

 

Segona pregunta a fer-se: Quin és el meu/nostre pressupost?

 

Definir un pressupost màxim és molt important per començar a buscar, ja que conèixer els teus límits t’ajudarà a decidir-te. Des de El Balcó Immobiliària et recomanem que el preu de l’habitatge no sigui una inversió de més del 30% dels ingressos mensuals de la unitat familiar. Encara això, si vius en una ciutat on els preus de lloguer o de venda estan molt alts, hauràs de fer una excepció.

 

Un cop tinguis clar el què vols i el teu pressupost, pots tirar endavant en la cerca del teu habitatge ideal!