Com estalviar energia a casa?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Reduir el consum energètic en la llar, no sols significa poder estalviar en la factura de la llum, sinó que a més, canviant els nostres hàbits i prenent algunes mesures, també contribuirem a cuidar del medi ambient.

Des del Balcó Immobiliària avui t’explicarem:

7 maneres d’estalviar energia en una llar

  • Comprovar la nostra tarifa i comparar preus

El primer que cal fer és revisar la tarifa que tenim per consum i el preu contractat, ja que en moltes ocasions estem pagant de més. Així mateix, podem comparar preus i contractar tarifes més barates.

  • Revisar la caldera i els radiadors 

És molt important revisar tant la caldera com els radiadors per a assegurar-nos que funcionen correctament i que no estem malgastant energia.

  • Calefacció 

L’ús adequat de la calefacció és fonamental per a no malgastar energia, aquestes són algunes de les recomanacions per a aconseguir-lo:

No abusar de la temperatura, per a això cal procurar tenir la temperatura ideal que es recomana a l’hivern
Utilitzar un termòstat programable.

No utilitzar la calefacció en habitacions que estiguin buides.

  • Reduir el consum d’aigua

Instal·lant aixetes a la dutxa i en la cuina que incloguin termòstats, així com col·locant un estalviador d’aigua en els capçals de la dutxa per a canalitzar l’aigua.

  • Limitar el consum dels electrodomèstics i dels aparells elèctrics 

A més d’apostar per electrodomèstics que siguin eficientment energètics (qualificació A++), també és important controlar la temperatura tant en la nevera com en la rentadora, i per descomptat, utilitzar els electrodomèstics sempre a plena càrrega.

Respecte als aparells elèctrics, també cal triar-los de baix consum i desconnectar per complet tots els endolls quan no s’estiguin utilitzant.

  • Controlar la il·luminació

Apostant per la il·luminació natural i col·locant bombetes de led que consumeixen molta menys energia.

  • Aprofitar els tèxtils 

Decorant el nostre habitatge amb tèxtils propis de l’hivern que ajudin a crear una sensació de confort i a mantenir la calor dins de la llar.

 

No es tracta de grans canvis, sinó de canviar uns certs hàbits a casa, si tots contribuïm, segur que aconseguim estalviar en les factures. Què t’han semblat els nostres consells? A dia d’avui, quants en segueixes?