Tot el que has de saber sobre el certificat energètic

Facebook
Twitter
LinkedIn

Estàs pensant a vendre o llogar la teva casa? Doncs necessitaràs el certificat energètic!

El certificat energètic és un document que confirma el nivell energètic de la casa. Això significa que li permet esbrinar si la funció és efectiva o no. No obstant això, pot ser igual d’interessant sol·licitar-ho, encara que no vagis a posar la teva casa en venda o lloguer, perquè aquest certificat et mostra com pots millorar l’eficiència energètica de la teva llar. I així pots arribar a reduir més fàcilment el consum d’energia, i també les teves factures.

Així doncs avui us venim a respondre a les 3 preguntes més freqüents que ens feu sobre el tema:

És obligatori tenir el certificat energètic abans de vendre la casa?

En la majoria dels casos sí! Així i tot hi ha algunes excepcions, les quals us exposem a continuació:

  • Edificis i monuments protegits oficialment
  • Edificis de culte i religiosos
  • Edificis que per les seves circumstàncies han d’estar oberts
  • Edificis amb una superfície útil menor a 50 metres quadrats.
  • Immobles agraris no destinats a l’ús residencial
  • Construccions provisionals que tinguin menys de 2 anys donis de la seva construcció.
  • Edificis, o part d’ells, que s’utilitzin menys de 4 mesos l’any i que el seu consum d’energia sigui inferior al 25% previst per la seva utilització normal.

Com podeu veure, són molt poques les possibilitats de no haver de demanar aquest certificat, per la qual cosa si heu de formalitzar una venda o lloguer, o deixar el teu immoble en mans d’una immobiliària, us tocarà demanar-lo.

Com millorar l’eficiència energètica abans de demanar el certificat?

Si estàs pensant en sol·licitar una certificació energètica però primer vols veure si pots millorar l’eficiència energètica de la teva llar, aquí tens alguns consells útils:

Canvia les bombetes a la nova manera LED. Els electrodomèstics vells també han de ser reemplaçats per altres nous amb baix consum d’energia. Aïlli les finestres de la seva llar -instal·lant finestres dobles, o substitueixi-les per una nova finestra de PVC aïllant o alumini i doble vidre.
-Per a optimitzar el consum d’energia, utilitza decoracions adequades, com pintar les parets en tons clars o penjar cortines de teles naturals que deixin passar la llum però no deixin passar la calor exterior.
Substitueix la banyera per un plat de dutxa i instal·la un reductor de cabal i un termòstat en cada aixeta per a estalviar aigua calenta.

Com aconseguir el certificat d’eficiència energètica?

Una vegada ja tinguis adaptada la teva casa energèticament i et decideixis posar-la a la venda, és el moment d’aconseguir el certificat d’eficiència energètica. Es pot demanar d’una manera molt ràpida i simple, ja que només cal seguir 2 passos:

  • Buscar un tècnic certificador autoritzat: Cal demanar-li cita perquè visiti la teva casa i així pot fer el certificat. És llavors quan et lliurarà un dossier on constaran les característiques energètiques de l’immoble, al costat de les recomanacions per a millorar la qualificació energètica.
  • Registrar el certificat: Una vegada tinguem el dossier a les nostres mans, és el moment de donar-lo a l’organisme competent de la teva Comunitat Autònoma. Ells s’encarreguessin de revisar-ho i de fer-ho vàlid perquè puguis procedir a vendre o llogar el teu pis.

 

I fins aquí la informació que necessites sobre el certificat energètic! Et queden dubtes? Pots posar-te en contacte amb nosaltres!