Què has de saber abans de llogar una habitació?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Cada vegada és més comú compartir pis, per això avui et compartim tot el que has de saber abans de llogar una habitació.

En grans localitats com Barcelona i Madrid s’ha convertit en una pràctica molt comuna pel fet que el preu de llogar un pis moltes persones no li ho poden permetre.

Així doncs la majoria de persones que no es poden permetre llogar un pis en una gran ciutat tenen dues opcions: Anar-se’n a viure als afores i als petits pobles o compartir pis. I avui us ajudarem a decidir si la idea de compartir pis és la millor per a vosaltres.

Així que anem allà!

  • Ets sociable i t’agrada estar en gent? -> Compartir pis significa estar gairebé sempre envoltat de gent, per la qual cosa si no t’agrada estar amb gent que no sigui perfectament afí a tu, compartir pis no és molt bona opció per a tu. Tret que sigui només amb una altra persona. D’altra banda, si t’encanta la gent i socialitzar: Un pis compartit és per a tu!
  • Ets maniàtic? -> Compartir pis comporta adaptar-se a altres persones, per la qual cosa si tens moltes manies, segurament serà una mala experiència per a tu. Per contra, si no ho ets, tindràs més opcions d’estar bé en un pis compartit.
  • La neteja t’obsessiona? -> Si ets un maniàtic de la neteja, igual compartir un pis se’t farà costa amunt, ja moltes vegades cadascun va a la seva bola i el pis no sempre està net. En canvi, si ets flexible en això: Benvingut al teu pis compartit!

 

Si les teves respostes t’han portat al fet que compartir pis és la millor opció per a tu, tenim altres preguntes que tens què hauràs de plantejar-te abans de compartir pis.

Què s’ha de preguntar abans de llogar una habitació?

  • El pagament compartit del pis: Quan s’ha de pagar? Decidir-ho abans de començar a conviure és una bona opció perquè no hi hagi malentesos.
  • Les visites: Hi ha algun límit? És important parlar sobre les visites i els límits d’aquestes i sobretot de quan s’ha d’avisar als companys de què hi haurà visita. Encara així aquest tema també dependrà de la confiança i la comunicació que hi hagi entre els convivents.
  • Les feines de casa: Com les repartiu? Aclarir-ho des del primer moment és molt important saber com es gestionessin les tasques, encara que la millor opció sempre és establir tasques setmanals.
  • Les mascotes: Hi ha lloc per a elles? Parlar d’això és important per a no trobar-te cap sorpresa, ja que encara que la mascota sigui d’un, és responsabilitat de tots al final.

I una vegada hàgiu parlat de totes aquestes preguntes, ja estareu llestos per a llogar una habitació i començar amb una bona convivència!