Què és millor: Comprar o llogar?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Molts ens pregunteu quina és l’opció més rentable, i quina és la millor en aquests moments: Comprar o llogar?

Avui et traurem de dubtes! La nostra experiència i els nostres coneixements ens permeten poder-te guiar pel millor camí a l’hora de plantejar-te comprar o llogar un habitatge.

Així doncs, abans de decidir aquesta decisió, cal plantejar-se els següents punts.

3 qüestions a tenir en compte a l’hora de decidir si comprar o llogar

  • L’estalvi: Tinc suficients estalvis com per a poder comprar?

El més important a tenir en compte a l’hora de decidir si comprar o llogar un immoble, ha de ser l’estalvi, no el sou.

A l’hora de plantejar-se una compra, segurament també s’ha de plantejar una hipoteca. Així i tot, cal tenir en compte que la hipoteca no és del 100%, sinó que de mitjana, cal tenir estalviat el 30% del valor econòmic de l’habitatge.

Pero: Això no ho és tot! Poder tenir una hipoteca o no, dependrà dels bancs, els quals valoren molts més factors a part de tenir els estalvis suficients, com l’edat, els ingressos mensuals o l’estabilitat laboral.

Així i tot, abans de comprar o llogar, també cal plantejar-se a quin immoble aspirem, segons  els nostres estalvis i l’ingrés mensual. Com bé indica el Banc d’Espanya: És aconsellable que no dediquem més del 40% dels nostres ingressos a pagar els deutes financers (com poden ser la quota del préstec de la hipoteca o el lloguer)

Així doncs, sobre aquest punt, si tens els estalvis suficients per a poder aventurar-te a comprar: Fes-ho! I si no ho veus clar, ja sigui pels teus estalvis o pels teus ingressos mensuals: Lloga.

  • El compromís: Quin és el teu nivell de compromís amb l’immoble?

Després de plantejar-se la primera qüestió, és moment de preguntar-se una qüestió que ens pot ajudar a decantar-nos: Estàs 100% segur que voldràs viure en aquest immoble, i per tant, en aquesta zona, durant almenys els anys que duri la hipoteca?

Si la teva resposta és sí: Comprar aquest immoble és una molt bona opció, però si no ho tens clar, perquè el teu habitatge depèn del teu treball o no saps fins quant voldràs, o deuràs, viure en aquest lloc, és millor que et plantegis llogar.

Així i tot, també hi ha una altra via, si el teu cas és que no pots assegurar que estaràs vivint en aquest immoble durant molts anys: Sempre hi ha l’opció de revendre l’habitatge o llogar-la a tercers, i amb el benefici que serveis, fer front a la hipoteca.

  • El moment: Quina és l’evolució del preu de l’immoble?

Una vegada tinguis resposta per a les dues qüestions anteriors, és moment d’investigar la qüestió definitiva: Quin és el preu de l’habitatge i quin ha estat la seva evolució?

Si tenim una resposta per a aquesta pregunta, tenint en compte tant el preu de lloguer com el de compra, podrem comparar les dues opcions i fer comptes a llarg termini, i així, poder veure què surt més rendible. D’altra banda, conèixer l’evolució del preu, ens pot ajudar a saber si aquest és el moment adequat per a invertir en un habitatge.

En cas que el preu sigui més alt del normal: Aquest és un mal moment per a comprar, i en cas contrari, que estigui més barat, significarà que és l’oportunitat perfecta per a invertir en l’habitatge.

Així doncs, esperem haver-te ajudat a aclarir-te entre comprar i llogar un immoble. Si ets capaç de respondre a aquestes 3 preguntes i tens la resposta clara: Ja tens la teva resposta! I si t’animes, t’esperem en els comentaris perquè ens expliquis quin ha estat la teva decisió: Comprar o llogar?