Quant temps triga a vendre’s una casa?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Una de les preguntes més freqüents que ens feu és la de quant temps triga a vendre’s una casa, i la resposta no és fàcil, ja que depèn de moltes variants.

Encara així volem deixar clar el primer: Vendre una casa no sempre és fàcil. 

Com ja t’hem dit, les variables que entren en joc a l’hora de vendre una casa són moltes, encara que hem de dir que les més importants són la teva predisposició, la ubicació de l’habitatge, la demanda de propietats en aquesta zona i sobretot l’estat i les característiques de l’habitatge i el seu preu.

 

Però hi ha moltíssimes més variables i a continuació te les explicarem!

Quins factors existeixen a l’hora de vendre una casa?

A l’hora de voler vendre una propietat, cal tenir en compte quins són els factors que t’ajudaran a accelerar o retardar la venda d’aquesta, ja que al final, són les variables que existeixen per a saber quant temps triga a vendre’s una casa.

Així doncs, abans de vendre-la, has de plantejar-te diverses preguntes, com:

  • Quant estàs disposat a fer per això: quants diners, esforç i temps poden invertir en el projecte.
  • Quin és el preu mínim de l’habitatge i quin és el preu de mitjana dels habitatges de la zona.
  • Si vols anar per lliure o confiar la venda a una immobiliària

Depèn de les teves respostes, ja estaràs posant data a la venda de la teva casa, la qual sempre serà més ràpida si inverteixes diners, esforç i temps en això, si adaptes el preu al preu de mercat i si el deixes en mans de professionals.

Encara així, hi ha algunes variables més que t’explicarem a continuació:

  • Planificació

Per a vendre un habitatge cal saber organitzar-se i més en el cas que hi hagi alguna pressa per a vendre-la. Per això la planificació és essencial. Encara que en aquest punt, hem de dir que si el propietari no té temps per a planificar la venda, la millor opció és deixar-ho en mans d’una immobiliària que s’ocupi de tot (Com nosaltres 😉 )

  • L’època de l’any

Sabies que l’època de l’any és una variable a l’hora de vendre? Segons alguns estudis, els primers 6 mesos el mercat immobiliari té més moviment. Així que si poses la teva casa en venda a l’inici de l’any és possible que es vengui més ràpid que si ho fas a finals.

  • La ubicació

La ubicació és un factor clau per a saber en quant temps es pot vendre una casa, ja que segons la demanda d’habitatges de la zona , i el valor de la zona en si, pot ser més ràpid vendre o més lent.

  • La promoció

No és el mateix vendre una casa “en silenci” que fer-ho promocionant-la. Per això, la promoció és una gran variable a l’hora d’establir un temps de venda, ja que depèn del nombre de persones que arribi l’anunci de la venda, pot vendre’s abans o més tard.

 

Així que, a la pregunta: Quant temps triga a vendre’s una casa? tenim una resposta: Depèn de tu! Encara que hem de dir-te que en El Balcó Immobiliària complim temps rècords!! 😉