Preguntes a fer-se abans de comprar una casa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Avui us compartim les 6 preguntes a fer-se abans de comprar una casa, per tal de que abans de fer-ho ho tinguis clar al 100%!

6 preguntes a fer-se abans de comprar una casa

Quin preu em puc permetre?

Hem de ser una mica realistes en el moment de comprar un habitatge, volem accedir a una hipoteca? No ens volem endeutar? I ja no només això, si optem per l’opció d’hipoteca (que és la més freqüent) s’ha de tenir en compte l’entrada de l’habitatge. Hem de pensar que el que paguem cada mes d’habitatge no pot superar el 30%/35% dels ingressos mensuals de casa, ja que si no es fa molt difícil poder acabar el mes.

M’agrada?

Perquè es fa aquesta inversió de futur de tants diners t’has de sentir còmode i ta d’agradar tant o més del que esperaves.

Prefereixo que estigui reformada o per reformar?

Aquí hi ha dos temes, el primer és elegir. És més comú comprar un habitatge reformat, perquè pot ser d’obra nova o de segona mà, però cada vegada més els compradors estan elegint la segona opció, comprar un habitatge per a reformar, pel fet que així l’habitatge és més econòmica, i la pots remodelar al teu gust, encara que això et suposi més temps i més esforç.

Millora el meu dia a dia?

Si compres un habitatge, s’ha de ser conscient si aquesta nova vivenda que vols comprar millora el teu dia a dia: està més a prop del treball, del col·legi dels fills, està més al centre, més als afores etc.

Millorarà el meu estat d’ànim?

És molt important, ja que si compres una propietat per ser més feliç i no ho aconsegueixes, potser aquesta propietat no és la indicada.

Prefereixo que estigui al centre o als afores?

Que prioritzes? Estar a prop del treball (al centre) i haver de pagar una mica més de diners, tenir menys m2 però haver d’utilitzar menys en cotxe, i poder anar amb transport públic o caminant. L’altra opció és tenir un jardí, una casa més gran pel mateix preu que una vivenda al centre, però tardar més temps per arribar al treball, haver d’agafar el cotxe cada dia, i haver de buscar aparcament cada dia.

Quina és la raó perquè propietari vol vendre la vivenda?

A vegades hem de pensar més enllà de si ens agrada el immoble i de les seves possibilitats, haurem d’esbrinar perquè aquest propietari vol vendre la seva vivenda, pot ser pel simple cas que vol anar a viure a una casa més gran, més petita, al centre, als afores, etc, però hi ha l’altra part que ningú et conta que és que el propietari vol vendre el seu habitatge perquè els veïns són molt molests, perquè el propietari no pot assumir els costos d’una gran reforma (quadre elèctric, humitats, bigues, etc.), i no t’explica per no haver d’abaixar el preu de la compra. Sempre s’ha de mirar tot molt bé.

Quant temps porta la casa o el pis al mercat?

Aquesta és una de les preguntes més importants a tenir en compte, ja que si l’habitatge fa una setmana que està a la venda, significa que al propietari li poden fer una oferta en qualsevol moment, però si la vivenda porta més temps al mercat, i ha rebut molt poques ofertes, significa que la vivenda no pot ser no és una bona oportunitat o té algun defecte que no el sabem desxifrar. O simplement, encara no havien trobar el propietari ideal i aquest ets tú..Així que pregunta els motius pels quals costa tant vendre-la!

 

I un cop fetes aquestes preguntes, ja tindràs la resposta a si l’has de comprar o no!