Les xarxes socials ideals per una Agència Immobiliària

Facebook
Twitter
LinkedIn

Com tots sabem, les xarxes socials són essencials per l’èxit de qualsevol empresa, ja que permeten tenir un aparador dels productes i serveis a Internet. Així doncs, amb les agències immobiliàries no és diferent. Però la pregunta és: En quines xarxes socials cal estar? T’ho expliquem!

Com bé va explicar Francesc Quintana, soci fundador i CEO de Vivendex, la clau és analitzar en quines xarxes socials es mou el públic objectiu de cada agència immobiliària, evitant estar en totes per defecte ni publicant el mateix en cada una d’elles.
Les més importants a tenir en compte són:

-Facebook
-Instagram
-Twitter
Youtube
Linkedin

Deixant enrere totes aquelles que majoritàriament tenen públic adolescent, com ara Tik Tok i Snapchat.

Anem a parlar de cada una d’elles:

 

Facebook

 

És la xarxa social reina, ja que és la que té més tràfic, però això té el seu costat bo i el seu costat dolent:

Per una banda, el fet que tingui tant tràfic ajuda a arribar a molts usuaris de franges d’edat molt diferents, entre les quals s’hi troba el públic més interessat en la compravenda d’habitatges. Però per l’altre costat, el fet que estigui tan massificat, dificulta sortir a la pàgina d’inici dels diferents usuaris.

Tot i això, hi ha una solució: Pagar. És un fet inevitable per tenir certa visibilitat. A més, Facebook Business ofereix la possibilitat de segmentar per interessos, zones, hàbits i moltes opcions més, pel que ens assegura que cada promoció arribi al públic objectiu esperat.

A més, un dels altres avantatges de Facebook, és que et permet publicar múltiples tipus de contingut, com fotografies, gràfics animats, enllaços, texts, vídeos i molts més.

Per tant, a Facebook s’ha d’estar.

 

Instagram

 

És la xarxa social que més està creixent i s’ha d’aprofitar. Segon Francesc Quintana, és la que ofereix més oportunitats pel sector immobiliari.
Un dels inconvenients que té és el fet que no es pugui enllaçar la web en cada publicació ni storie ( almenys fins que no s’arribi als 10k), però ofereix molts altres avantatges.

És una xarxa social ideal per compartir fotos i vídeos curts mitjançant els posts i els stories. A més, els destacats et permeten utilitzar els stories en l’estratègia fent-los durar més de 24 h i fent d’ells un accés ràpid on presentar el perfil.

A més, els hashtags i l’etiquetatge et permeten arribar a nous clients potencials que et pujaran l’abastiment.

En definitiva, si ets una agència Immobiliària, has d’utilitzar Instagram!

 

Linkedin

 

Aquesta xarxa social professional és un enllaç idoni per contactar amb les empreses o amb els diferents professionals. Permet publicar articles amb enllaços externs, el qual és molt interessant per oferir contingut d’interès, com ara articles de blog. A més, ofereix moltes eines per potenciar la difusió dels diferents continguts que es comparteixen. Així doncs, no dubtis en tenir, i potenciar, el teu perfil a Linkedin: tant com empresa com professional.

 

Twitter

 

És la xarxa social idònia per informar-se de l’actualitat, ja que s’hi comparteixen notícies i articles. Mitjançant els hashtags i les tendències, pots arribar a la informació que cerques. Tot i això, les habilitats que ofereix a una Immobiliària són bastant escasses, ja que solament és interessant per compartir notícies i articles. Encara així, està bé tenir un perfil per atendre a les possibles queixes o al que es diu de la teva empresa, ja que és la xarxa social on la gent manifesta més les seves queixes.

 

Youtube

 

Com ja es comenta de fa temps, el format vídeo serà el futur, ja que està creixent ràpidament, sobretot, entre les noves generacions. Així doncs, Youtube és el rei en aquest sentit. Com bé apunta Francesc Quintana, Youtube serà on ho trobarem tot: des dels anuncis de les propietats a vídeos informatius on expliquem els diferents factors del procés de compravenda d’un immoble.
En conclusió, és probable que Youtube esdevingui molt més important del que és ara en un parell d’anys, pel que és molt interessant començar a integrar-lo ja en l’estratègia de comunicació.

 

Esperem que aquesta informació t’hagi servit i l’aprofitis a l’hora de pensar en quines xarxes socials fer-te un perfil!