Cada cop incorporem més aparells intel·ligents a la nostra llar, per tal de gaudir de més comoditats i per tal de facilitar diverses tasques. És per això que les cases intel·ligents, ja són una realitat. D’aquí sorgeix el terme “domòtica”, que fa referència al conjunt de tècniques orientades a automatitzar un habitatge i integren la tecnologia en els sistemes de seguretat, gestió energètica, benestar o comunicacions.

Així doncs, té les seves coses bones, però també té coses dolentes, per això avui et portem les dues cares de la domòtica:

Avantatges de les cases intel·ligents

-Els elements domòtics actuen en funció dels nostres gustos i necessitats, per això el servei és més personalitzat.-Vetllen per la nostra seguretat, ja que permeten conèixer amb més facilitat si hi ha algun fallo en el funcionament i això ens permet actuar amb la suficient antelació.
-L’eficiència energètica també és un punt a favor, ja que t’ajuden a estalviar fins a un 15% en la factura elèctrica, ja que solament funcionen quan realment els necessites.
Ho fan tot més fàcil, ja que molts cops fan les tasques per nosaltres i nosaltres només hem de prémer un botó o dir una paraula i fins i tot es pot connectar a distància. Un molt bon exemple és el fet de poder engegar la calefacció quan estàs arribant a casa.
Fan la casa més pràctica, ja que tot està connectat mitjançant l’Internet.

Desavantatges de les cases intel·ligents

L’elevada inversió inicial és un dels principals desavantatges, ja que els costos per posar en marxa una casa intel·ligent són molt alts. Tot i això s’ha de dir que a llarg termini, no suposa tant costos, sinó al contrari.
Sempre es depèn d’internet i de l’electricitat, per la qual cosa quan aquestes fallen, tota la resta no funciona.
Els costos de les avaries de la domòtica també són més alts, ja que avui dia hi ha poques empreses que es dediquen a això.
-Les cases intel·ligents corren més risc de sofrir atacs cibernètics per hackers, ja que al dependre d’internet, permet a persones externes ficar-se en els teus dispositius. És per això que sempre es recomana invertir en mesures de seguretat per a evitar-ho.

I això seria tot! La nostra recomanació és que vagis domotitzant la teva casa poc a poc segons les teves necessitats i comoditats, ja que no fa falta transformar la teva casa en un lloc intel·ligent si realment no et fa falta. La millor opció es anar adquirint aparells intel·ligents segons els vagis necessitant!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *