La Setmana Santa a Tarragona

Facebook
Twitter
LinkedIn

La Setmana Santa a Tarragona és espectacular, especialment el Divendres Sant amb la professó del Sant Enterrament, una tradició de gairebé cinc segles que atrau visitants de tot el món

 

La Setmana Santa a Tarragona és absolutament espectacular! I no hi ha millor moment que el Divendres Sant, que es quan pots presenciar la professó del Sant Enterrament. Si mai no has vist una processó de Setmana Santa a Catalunya, ets en un paradís per a les emocions fortes. Aquesta tradició catòlica és una celebració de la mort i la resurrecció de Jesucrist, i se celebra a molts llocs d’Espanya. Però a Tarragona, la professó del Sant Enterrament és una de les més espectaculars.

El primer que cal saber és que aquesta processó té una llarga història. De fet, hi ha documents que mostren que se celebra des del 1550. Això vol dir que aquesta processó ha estat testimoni de gairebé cinc segles d’història. Imagina quantes vegades ha recorregut els mateixos carrers, quantes persones hi han participat, quantes emocions ha despertat… Divendres Sant a Tarragona és un moment molt especial, perquè és quan tots els tarragonins surten al carrer per veure la professó del Sant Enterrament.

Si mai no has vist una processó de Setmana Santa, has de saber que la professó del Sant Enterrament és una de les més impressionants. Hi participen 19 passos, la majoria dels quals són portats a l’espatlla pels membres de les diferents confraries. Els passos són representacions de la Passió de Crist: la seva entrada a Jerusalem, l’Últim Sopar, la traïció de Judes, el judici de Pilat, la Crucifixió… Cadascun d’ells és una obra d’art en si mateixa, i els tarragonins se n’enorgulleixen. Els passos són portats per la ciutat al llarg de 2,5 quilòmetres de carrers i places. La professó comença a les 20.30 i acaba de matinada.

Però no tot és solemnitat en la processó del Sant Enterrament. Els tarragonins també saben com gaudir aquesta celebració. Durant la professó, podeu notar una sensació d’alegria a l’aire. Molta gent va vestida amb roba de gala, i els carrers són plens de gent de totes les edats. És una celebració molt emotiva, però també és una celebració per la vida, per la ciutat.

La professó del Sant Enterrament és tan important per a la ciutat de Tarragona que la Generalitat de Catalunya la va declarar Festa Tradicional d’Interès Nacional. És un reconeixement a la importància d’aquesta tradició religiosa i cultural, i també és un reflex de l’orgull que els tarragonins senten per la ciutat i la història. Però per a ells, la professó no és només una tradició, sinó quelcom molt personal.

Però no només els tarragonins se senten atrets per la professó del Sant Enterrament. Aquesta celebració ha atret visitants de tot el món. Any rere any, milers de persones arriben a Tarragona per veure-la. No només venen per veure els passos, sinó també per compartir l’emoció amb els tarragonins, i és que la professó del Sant Enterrament és una experiència única, una barreja de bellesa, emoció, tradició i fe.

Si estàs pensant a visitar Tarragona per Setmana Santa, no et pots perdre la professó del Sant Enterrament. És una celebració que no es pot descriure amb paraules, l’has de veure per entendre-la. Veuràs la bellesa dels passos, la devoció dels tarragonins, l’alegria de la celebració. Veuràs la ciutat de Tarragona en la seva màxima esplendor, amb els seus carrers plens de gent, amb els seus edificis il·luminats i amb la seva màgica atmosfera.

Desde El Balcó Immobiliària et recomanem que, si decidiu visitar Tarragona per Setmana Santa, us assegureu de planificar la vostra estada amb anticipació. Els hotels s’omplen ràpidament, així que és millor reservar amb temps. També heu de saber que durant la professó, el trànsit al casc antic està tallat, així que hauràs de caminar per arribar als llocs d’interès. Però val la pena. Veure la professó del Sant Enterrament és una cosa que recordaràs per sempre. És una experiència que et toca el cor i us uneix a una ciutat i a la seva història.

 

Fotos: Isidre Monreal / CC BY-SA 2.0