La importància de la tecnologia en el sector immobiliari

Facebook
Twitter
LinkedIn

La covid-19 ha afectat la majoria de sectors, pel que el món immobiliari també s’hi ha vist implicat. Les possibilitats de treballar pels professionals del sector s’han vist limitades, ja que les tècniques tradicionals han deixat de ser tan efectives. Així doncs, la nova normalitat del sector immobiliari va lligada a les noves tecnologies, on les immobiliàries s’han vist obligades a virtualitzar el procés de compravenda i digitalitzant el negoci. D’aquesta manera, s’ajuda a desenvolupar l’activitat amb la màxima seguretat tant pels clients com pels treballadors. Les visites virtuals dels immobles s’han fet una realitat i el contacte a través d’internet entre client i agència també. A més, la majoria de les visites virtuals estan dotades de la tecnologia de visió de 360° i això dóna una imatge molt real de l’immoble, a diferència de com es feia abans, on simplement s’ensenyaven fotos i vídeos de parts concretes.

 

Aquest fet, ha resultat tota una innovació en el sector immobiliari i per descomptat, un gran avantatge, ja que es fa més fàcil i còmode el procés de compravenda pels clients que no disposen de molt temps. Al mateix temps, també estalvia temps als agents immobiliaris, ja que el fet de disposar de plataformes digitals on mostrar els immobles, facilita que el client pugui descartar aquells que no l’interessen i solament demanar visita per aquells que realment reuneixen les característiques desitjades. D’aquesta manera, ni l’agent immobiliari perd el temps ensenyant immobles que no l’interessen al client, ni el client perd temps visitant immobles que realment no són del seu interès.

 

Tot i això, la tecnologia no és l’única que té un paper protagonista, ja que les mesures higièniques com l’ús de les mascaretes, el gel hidroalcohòlic, la desinfecció de les sabates i la distància de seguretat són elementals pel procés de compravenda.

 

Aquests ítems no suposen un pas enrere ni molt menys un desavantatge per les immobiliàries, ja que gràcies a ells, l’atenció dels professionals del sector s’ha fet més personalitzada i s’ha convertit en una proposta de valor, tal com afirma el president d’Amadei, Miguel Ángel Gómez Huecas “Això, sense cap dubte és un avantatge pels clients, que poden disposar d’un agent immobiliari perquè els ajudi a comprar, vendre o llogar un immoble amb la màxima seguretat.”

 

Des del nostre punt de vista, creiem que és molt important adaptar-se a les noves tecnologies, ja que són la clau per sobreviure en situacions de risc com aquesta. Nosaltres, som una immobiliària que va néixer poques setmanes abans de la pandèmia, i per la nostra sort, vam néixer de la mà de les tecnologies, pel que l’adaptació se’ns va fer molt fàcil perquè ja comptàvem amb elles. És per això, que us recomanem tenir un pla digital a l’hora de crear un negoci!