Després de la crisi del Coronavirus, el Consell General dels Col·legis Oficials d’Agents de la Propietat Immobiliària d’Espanya ha fet un estudi on els resultats indiquen que fins al 80% dels nous compradors d’immobles tenen com a requisit principal que l’habitatge compti amb un espai exterior, sigui un balcó, una terrassa o un jardí.

Arran d’això, s’està disparant la demanda d’habitatges que compten amb això. Com bé afirma la secretària del CGCOAPI, Lola Alcover, “La covid-19 no sols ha tingut seqüeles en el trànsit de les operacions realitzades o en l’índex dels preus del mercat. Una de les conseqüències més destacades que s’està detectant de manera inqüestionable, i que tots els sondejos ratifiquen, és la que s’ha produït un important increment en l’interès dels clients cap a habitatges que ofereixin espais habitables a l’aire lliure i superfícies d’esbarjo enjardinades”.


Així doncs, la nova normalitat que està per venir, i que cada vegada tenim més a prop, té com a novetat aquesta nou “must”, per la qual cosa vendre un habitatge amb un espai exterior s’ha tornat més fàcil de sobte.

Dins de l’estudi, també s’assegura que ha incrementat fins a un 25% (de moment) la cerca de xalets i cases amb zones enjardinades. De la mateixa forma, ha pujat la demanda de les cases unifamiliars en parcel·la-jardí individual i els pisos que compten amb zones verdes comunes. El que també està molt ben valorat avui dia són els habitatges que compten amb una zona extra on poder habilitar un despatx o un petit gimnàs on poder desconnectar en cas que hi hagi un altre confinament.

D’altra banda, els habitatges que compten amb un espai exterior amb tancament que en el seu moment es va construir amb la intenció de guanyar m² a l’interior, estan perdent interès entre els compradors.


El factor clau que ha mogut aquest canvi en l’escenari immobiliari, ha estat que en l’època de confinament la llar s’ha convertit en el lloc de treball, el lloc on es descansa i el lloc on fer totes les activitats que abans es podien fer al carrer, i això ha fet que les persones passin dins de casa moltes hores. És llavors quan la gent ha començat a valorar més tenir un espai exterior on respirar i poder “sortir de casa”.


Així doncs, des de El Balcó Immobiliària t’animem a adaptar-te a la nova tendència. Com?

  • Si tens un immoble amb alguna de les característiques anteriors sense utilitzar i encara no has fet el pas de posar-lo en venda/lloguer, ara és el moment! Hi ha moltíssimes famílies, parelles i persones que estan buscant un habitatge com el teu!
  • Si durant el confinament has vist moltes manques en el teu habitatge i t’interessaria buscar una altra, sigui per a llogar o per a comprar, anima’t a fer-ho. I compta amb nosaltres! Tenim un ampli catàleg amb immobles que compleixen els requisits anteriors i molts més.