El control del preu del lloguer està més a prop que mai

Facebook
Twitter
LinkedIn

Davant de la pressió per frenar la pujada de preus del lloguer a Catalunya, la Conselleria de Justícia i diferents partits com Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya, En Comú Podem i CUP, han registrat una proposició per a regular el mercat del lloguer en la comunitat.

Aquesta mesura ha estat impulsada pel Sindicat de Llogaters i per la seva sort, secundada pels partits anteriorment esmentats en el parlament.

L’objectiu d’aquesta reforma és evitar les pujades de preu dels lloguers a Catalunya i de la mateixa forma, fer baixar els preus en les seixanta ciutats més tensades de Catalunya. És per això que aquesta mesura afectaria almenys un 70% de la població que viu a Catalunya. Així doncs, les zones afectades hauran d’aplicar l’índex de referència de preus de lloguer de la Generalitat. En cas de no respectar l’índex de referència de preus, hi haurà un règim sancionador que consisteix a aplicar multes als propietaris que l’incompleixin.

Per a això, es proposa modificar la llei del Dret a l’Habitatge i afegir com a infracció greu l’incompliment de la proposició.

Encara així, la reforma només s’aplicaria als nous contractes signats després de l’aprovació de la proposició.

Això és el que sabem de moment però, des de El Balcó Immobiliària, pròximament us anirem informant de les novetats, ja que la reforma serà tramitada com a text de lectura única, amb el que el procés podria agilitzar-se i aprovar-se la setmana vinent.