Com funciona el Bo Lloguer Jove?

Facebook
Twitter
LinkedIn

El Govern d’Espanya ha aprovat en el Consell de Ministres el Bo Lloguer Jove, el qual ajuda als joves que es vulguin independitzar i vulguin llogar un habitatge o una habitació.

La ministra ha estimat que aproximadament 70.000 joves podran accedir al bo i que la seva missió és ajudar-los en tot el que puguin amb el Pla Estatal de l’Habitatge. Així doncs, el Govern vol convertir l’habitatge en el cinquè pilar de l’Estat del Benestar, i el Bo Lloguer Jove és una molt bona iniciativa per a començar a construir aquest cinquè pilar.

Com funciona? Qui pot sol·licitar-ho? Quines condicions cal complir? Quina és la quantia? Avui t’ho expliquem tot en aquest article!

Comencem pel primer:

 

Qui pot sol·licitar el Bo Lloguer Jove?

 

El Bo Lloguer Jove va dirigit a joves entre 18 i 35 anys que siguin ciutadans espanyols, europeus o de tercers països amb residència legal a Espanya. Aquest grup de persones, podran gaudir del Bo Lloguer Jove, sempre i quan les seves rendes siguin inferiors a 23.725€.

D’altra banda, també és important destacar que serà compatible amb altres ajudes de les comunitats autònomes, sempre que no superi el 40% de la renda del lloguer descomptat en el bo.

 

Quina és la quantia del Bo Lloguer Jove?

 

En el cas del Bo Lloguer Jove per al lloguer d’habitatges, es prestarà fins a 250€ durant 2 anys en lloguers d’habitatge habitual de fins a 600€. Encara així, el preu del lloguer pot variar fins als 900€ en cas d’algunes zones declarades *tensionadas per les Comunitats Autònomes.

 

D’altra banda, en el cas del lloguer d’habitacions, les ajudes seran per a habitacions de menys de 300€, que en cas de determinades situacions, podrà ser fins de 450€.

 

I fins aquí tot el que cal saber del Bo Lloguer Jove! T’agradaria saber més o et queden alguns dubtes? Posa’t en contacte amb nosaltres!