Com sol·licitar el Bo Lloguer Jove?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Si no vas ser dels més ràpids i et vas quedar sense l’ajuda del govern del Bo Lloguer Jove, és el teu moment de sort perquè l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha convocat una nova línia d’ajuts al lloguer per a menors de 36 anys. La campanya compta amb un pressupost inicial de 29 M€.

Fins quan puc sol·licitar el Bo Lloguer Jove?

No t’adormis, no hi haurà més oportunitats. La convocatòria es va obrir el 28 de setembre i acaba el 7 d’octubre.

Qui els pots demanar l’ajuda al Lloguer Jove?

Encara que cada cas respongui a necessitats molt diferents, hi ha certs requisits que s’han de complir.

  • Joves que tinguin fins a 36 anys en el moment de presentar la sol·licitud.
  • Titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació.
  • Les rendes no han de superar els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica ni el límit econòmic establert per a la unitat de convivència.
  • Si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, poden sol·licitar l’ajut de manera individual i si més d’un en resulta beneficiari, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.
  • No rebre l’ajuda del Bo Lloguer Jove estatal.

Sol·licita el Bo Lloguer Jove

Requisits d’accés

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha volgut solucionar els errors detectats en la convocatòria del Bo Lloguer Jove estatal i el principal canvi és que els ajuts no es donen per ordre d’arribada sinó per concurrència competitiva. És a dir, s’estudiarà el perfil de tots els candidats per prioritzar aquells expedients que més necessitin l’ajut.

Quin és el valor de l’ajut del Bo Lloguer jove?

No hi ha un import definit i tampoc és lineal. El valor pot ser fins a 250 euros mensuals i dependrà dels ingressos de la unitat de convivència relacionat amb el preu del lloguer.

Càlcul de l’import de la subvenció

  • 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer o el preu de cessió sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos.
  • 30% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats.
  • 40% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats, amb un límit màxim de 3.000 euros anuals per habitatge, i un mínim de 240 euros anuals per habitatge, quan el resultat dels càlculs que determinen l’import sigui inferior a aquesta quantitat.

Això és tot el que necessites saber per sol·licitar l’ajuda del Bo Lloguer Jove però si tens dubtes pots contactar amb nosaltres, un dels agents de El Balcó Immobiliària t’assessorarà perquè aquesta gestió et sigui fàcil i puguis optar a un ingrès extra cada mes sense problemes.