Ficar en lloguer un habitatge és una inversió rendible?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Moltes persones es pregunten si realment és rendible posar per llogar un habitatge que ja no utilitzen i que tenen buit. Tenen por als riscos que això comporta i no els hi acaba de convèncer la idea. Doncs bé, avui estem aquí per tal d’explicar-vos el nostre punt de vista.

Tenir un habitatge buit surt car, ja que les despeses fixes de la propietat (subministraments, la comunitat, taxes municipals, etc..) poden suposar una despesa alt. Llavors és quan els propietaris s’han de preguntar: Què fem aquest habitatge? Ja que tenir-lo buit no és una opció rendible, és llavors quan s’han de començar a plantejar si vendre’l o llogar-lo. Molts cops l’opció de vendre’l no és ni una opció pels propietaris, ja sigui pel seu arrelament amb l’habitatge o perquè creuen que d’aquí a uns anys sí que en faran un bon ús i el necessitaran. Llavors, davant d’aquests casos, el que nosaltres recomanem és llogar-lo.

El mercat de lloguer no és mala opció, ja que la rendibilitat que es pot treure d’un lloguer és molt interessant. Òbviament, la rendibilitat de llogar l’immoble sempre dependrà de com està l’habitatge, dels seus metres quadrats, la seva distribució i sobretot, la zona que l’envolta. Tot i això, la rendibilitat sempre és positiva.

 

Per tal d’explicar els seus avantatges d’una manera més clara i concisa, a continuació us presentem 4 grans avantatges que aporta llogar un immoble:

-Com ja hem dit, ficar en lloguer un habitatge ajuda a rendibilitzar la inversió que suposa ser propietari d’un immoble i al mateix temps amortitza els costos que suposa ser-ho.

-En cas d’estar hipotecat, el fet de llogar l’habitatge buit, ajuda a pagar el préstec hipotecari.

-Tenir inquilins dins de l’immoble ajuda a mantenir l’habitatge amb bones condicions, ja que molts cops en tenir-lo buit, queda “abandonat”

-Es pot continuar sent propietari de l’immoble i utilitzar-lo més endavant tenint un benefici extra.

 

Aquests serien els principals avantatges de ficar en lloguer un habitatge. Tot i això, et volem donar les dues perspectives i és per això que també t’hem de dir que és una inversió amb certs riscos i això és el que comporta les principals preocupacions dels propietaris a l’hora de posar en lloguer un immoble.

Tot i que hi han pocs riscs, s’ha de tenir en compte que hi són. El principal problema que pot haver-hi és l’impagament de les rendes per part dels inquilins, ja que la morositat fa que un lloguer no sigui tan rendible com ho podria ser. Un dels altres problemes amb el que et pots trobar, seria el moment en què els inquilins deixin el vostre pis, ja que alguns cops l’habitatge queda amb males condicions, ja siguin per la falta de neteja, pels desperfectes ocasionats o els mobles mal tractats. Tot i això, aquesta última té un remei que funciona molt bé: La fiança. Posant una bona fiança als inquilins a l’hora d’entrar al pis, t’assegura poder cobrir els desperfectes que aquests ocasionin

 

Així doncs, des de El Balcó Immobiliària ja t’hem ensenyat les dues cares de la moneda del fet de posar en lloguer un habitatge buit. Des d’aquí t’animem a fer-ho, ja que hi tens molt més a guanyar que a perdre, i si esculls els inquilins adequats, tot sortirà bé!